Home | Chihuahua herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing precies werkt (+ tips)

Chihuahua herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing precies werkt (+ tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Chihuahua is een geschikt hond voor iedereen die wel graag de gezelschap van een hond in huis wil hebben, maar die hier niet heel veel ruimte voor heeft zowel in huis als in zijn leven. Een Chihuahua is natuurlijk maar klein, dus neemt weinig ruimte in beslag in huis. Bovendien heeft hij ook niet zo veel aandacht nodig als een grote hond.

Hij houdt er namelijk niet van om een lange wandeling te maken, dus dat is al niet nodig. Bovendien kunnen kleine honden over het algemeen beter alleen thuis zijn dan grotere honden. Eigenlijk is de Chihuahua dus het ideale huisdier! Helaas zijn er toch nog altijd voor mensen die ervoor moeten kiezen om hun hond weg te doen. Je kunt dan kiezen voor een herplaatsing.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Chihuahua nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Chihuahua!

Wat is een herplaatsing?

Bij een herplaatsing wordt de Chihuahua verkocht aan iemand anders. Je hond gaat dan dus verhuizen naar een nieuwe eigenaar. Het gaat dan meestal niet meer om een puppy, maar om een hond die al wat ouder is. Zo’n herplaatsing kun je in principe zelf regelen door een advertentie te plaatsen op Marktplaats of op Facebook, maar je kunt er ook voor kiezen om er hulp voor in te schakelen.

Je kunt hiervoor bijvoorbeelde terecht bij de fokker waar je je Chihuahua hebt gekocht of bij een rasvereniging. Wie weet kennen zij nog wel iemand die graag een Chihuahua wil hebben die al wat ouder is. Als je echt niet meer weet wat je met je Chihuahua moet doen, kun je hem ook nog naar het asiel brengen, maar dit is natuurlijk niet de fijnste optie voor je hond.

Websites

Er zijn ook speciale websites die je in kunt schakelen om je hond te herplaatsen, bijvoorbeeld www.ikzoekeenbaas.nl of www.verhuisdieren.nl. Hier wordt er met zorg een nieuw baasje uitgezocht. Mensen doen op het internet zoals op Facebook of Marktplaats nog wel eens impulsaankopen.

Als je ervoor kiest om je hond te laten herplaatsen via een speciale organisatie of fokker, dan is de kans een stuk groter dat jouw Chihuahua bij de juiste nieuwe eigenaar terecht komt.

Moeilijke keuze

Het kan een hele lastige keuze zijn om je Chihuahua te laten herplaatsen. Zeker wanneer je eigenlijk helemaal geen afscheid wil nemen van je hond, maar je geen andere keuze hebt. Het kan dan erg zwaar zijn. Een herplaatsing is namelijk niet altijd een keuze die je wil maken.

Soms zijn de omstandigheden nou eenmaal zo en moet je hier wel voor kiezen. Toch is het belangrijk dat je op dat moment de verantwoordelijkheid neemt, want je Chihuahua mag er uiteraard ook niet onder lijden. Als je hondje niet meer gelukkig is of jij er niet meer goed voor kunt zorgen, is een herplaatsing misschien wel dat enige juiste keuze die je kunt maken.

Let op: Het kopen of adopteren van een Chihuahua (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Chihuahua Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zo gaat een herplaatsing in zijn werk

Als je ervoor kiest om je Chihuahua te laten herplaatsen, kun je dit dus zelf doen of met de hulp van iemand anders. Je neemt dan contact op met de persoon of vereniging die jou gaat helpen. Zij kijken goed naar de hond en zijn karakter en gaan dan op zoek naar een nieuw baasje of zetten een profiel van je hond op het internet.

Wellicht kennen zij iemand of is er net iemand op zoek naar een volwassen Chihuahua en is het een goede match met jouw hond. Nadat er dan kennis is gemaakt met de nieuwe eigenaar, kan de hond verplaatst worden.

Het is belangrijk dat je alles vertelt over jezelf en over de hond, zodat er een gepast nieuw baasje gevonden kan worden. Als jouw hond zich namelijk niet zo goed gedraagt in combinatie met andere dieren, dan moet je hier wel eerlijk over zijn. Anders komt je Chihuahua misschien wel terecht in een huis waar ook nog andere dieren zijn en dan gaat het niet werken.

Het zou heel erg zijn voor je Chihuahua als hij dan na een tijdje weer herplaatst moet worden of nog erger, dat hij dan uiteindelijk alsnog in het asiel terecht komt.

Redenen om te kiezen voor een herplaatsing

Er zijn verschillende redenen waarom iemand kan kiezen voor een herplaatsing. Misschien gaat het gezin wel emigreren naar een ander land en het is dan niet altijd mogelijk dat de hond mee verhuist. Een andere reden waarom een hond soms herplaatst wordt, is omdat de eigenaar komt te overlijden.

Misschien heeft het baasje simpelweg niet meer de middelen of het geld om voor de hond te zorgen. Hoe pijnlijk het ook kan zijn, soms is het dan het beste als de hond naar een ander baasje gaat waar hij wel alle zorg en aandacht krijgt die hij nodig heeft.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Chihuahua

Overweeg je een Chihuahua te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Chihuahua Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken

Redenen om te kiezen voor een oudere Chihuahua

Mensen kiezen meestal al snel voor een puppy, en dat is op zich logisch. Toch heeft het ook voordelen om te kiezen voor een wat oudere Chihuahua. Ten eerste is het natuurlijk voor de hond heel erg fijn, want op deze manier geef je hem of haar een tweede kans op een fijn leven.

De oorzaak van de reden waarom de hond beschikbaar wordt gesteld voor een herplaatsing, ligt niet altijd bij de hond. Daarnaast is het voor jou ook heel fijn, want een oudere Chihuahua is al helemaal zindelijk en afgetraind. Dit hoef jij dus allemaal niet meer te doen! Dit scheelt je een hele hoop moeite, tijd en geld. Het kan namelijk best wel frustrerend zijn om een Chihuahua groot te brengen. Hij zal lang niet altijd luisteren en wil nog wel eens in huis plassen. Deze fase kun je mooi skippen door een Chihuahua te adopteren.

Dit kun je doen als je een Chihuahua wil adopteren

Wil jij graag een Chihuahua adopteren? Je kunt dan contact zoeken met een erkende fokker, je kunt gaan kijken bij een asiel of je kunt zoeken op speciale websites voor herplaatsingen. Kijk wel altijd goed naar het adoptiecontract en teken nooit iets waar je niet achter staat. Meestal worden deze contracten opgesteld door een stichting die willen dat de nieuwe eigenaar zich aan de regels houdt.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Chihuahua?

Bekijk dan het Chihuahua Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

De prijs van een Chihuahua 

De prijs van een Chihuahua is een onderwerp dat zowel potentiële eigenaren als dierenliefhebbers fascineert. Deze kleine hondenras, oorspronkelijk afkomstig uit Mexico, heeft de harten van velen veroverd vanwege zijn schattige verschijning en levendige...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Chihuahua wilde weten in één compleet e-book!”

Chihuahua Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Chihuahua!

  • Wil je een Chihuahua kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Chihuahua zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Chihuahua trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Chihuahua de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Chihuahua en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Chihuahua Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Chihuahua Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Chihuahua Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload