Home | Chihuahua karakter: wat moet je echt weten?

Chihuahua karakter: wat moet je echt weten?

⏱ Leestijd: 3 minuten

De Chihuahua staat bekend als een van ’s werelds kleinste honden. Maar ze hebben misschien wel de grootste persoonlijkheid ter wereld. Die levensgrote persoonlijkheid maakt deze hond aantrekkelijk voor zowel mannen als vrouwen, al zal je eerder vrouwen dan mannen een Chihuahua zien kopen.

Veel vrouwen stoppen zo’n schattige Chihuahua gewoon in de handtas. Het beestje wordt zo overal mee naartoe genomen. Voor de Chihuahua is dit geweldig, aangezien deze honden graag overal bij willen zijn en dicht bij de baas willen blijven.

En daarin zit meteen een belangrijke kern van het karakter van deze hond. Het zijn namelijk sociale, loyale beestjes. Chihuahua’s bouwen vaak een ontzettend hechte band op met hun baasje. Het zijn daarbij ook honden die veeleisend worden als ze te veel worden verwend. Je moet hier als baasje een balans in vinden bij de verzorging van dit hondje.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Chihuahua nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Chihuahua!

Intelligent en leergierig  

De Chihuahua is niet alleen een aanhankelijke hond, deze type honden zijn ook intelligent en leren heel snel. De Chihuahua kan met enthousiasme en succes meedoen aan behendigheids- en gehoorzaamheid cursussen. Je hond trainen en opvoeden zal dus geen grote uitdaging zijn, zolang je er zelf serieus mee aan de slag gaat.

Dat gezegd hebbende: het zijn wel eigenzinnige kleine hondjes. Je zal in de training het meest succesvol zijn als je de Chihuahua kan overtuigen dat wat je vraagt, leuk is. Het is belangrijk om bij de training positieve methodes te gebruiken in de vorm van complimenten en beloningen. De Chihuahua zal niet goed reageren op een opvoeding met harde hand.

Socialiseren is een must voor de Chihuahua

Het is belangrijk om te onthouden dat je je Chihuahua met kinderen, volwassenen en andere dieren moet socialiseren. Chihuahua’s zijn wantrouwend tegenover vreemden, waardoor ze goede waakhonden zijn. Dat is prima tegenover indringers, maar tegenover vrienden en bekenden is dit ongewenst. Je zal dit type hond dus moeten leren om op een vriendelijke manier met mensen om te gaan.

Naast afstandelijk kunnen Chihuahua’s ook verlegen en terughoudend worden als ze als puppy niet goed gesocialiseerd zijn. Door hier vroeg mee te beginnen zorg je voor een positieve opvoeding aan het begin van hun leven.

Daarbij moet een Chihuahua voldoende blootgesteld worden aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen. Je hebt daar op de langere termijn ontzettend veel plezier van.

Let op: Het karakter van jouw Chihuahua (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Chihuahua Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Vrolijkheid en liefde

De persoonlijkheid en het unieke karakter van de Chihuahua’s maken deze honden tot geweldige metgezellen. Mensen die met Chihuahua’s leven zijn er helemaal verliefd op. Dat zit in het feit dat Chihuahua’s simpelweg veel vrolijkheid, energie en liefde in je leven brengen.

Zoals gezegd zijn Chihuahua’s relatief aanhankelijk. Ze doen niets liever dan tijd met de baas spenderen. Dat zorgt ervoor dat deze hond je erg veel liefde geeft. Daarbij is het een energiek, pittig hondje dat vaak genoeg drukte zal maken. Je hebt er dus echt een vriend voor het leven bij.

Leer alles over het karakter van jouw Chihuahua

Wil je alles weten over het karakter van jouw Chihuahua? Bekijk dan ook het Chihuahua Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken

Chihuahua’s hebben energie

Ondanks het kleine formaat van de Chihuahua’s heeft deze, zoals alle honden, beweging nodig. De hoeveelheid energie die een volwassen Chihuahua heeft kan verrassend hoog zijn. Dit type hond jaagt eindeloos op eekhoorns in de achtertuin en is bereid om te spelen zolang jij daar zin in hebt.

Chihuahua’s houden er van om gedragen te worden maar zijn ook dol op wandelingen, spelen in de tuin en het apporteren van ballen. Ze gaan door totdat ze niet meer kunnen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze zichzelf niet te veel uitputten. Let daar vooral op gedurende warme periodes.

Ondanks dat Chihuahua’s graag buiten zijn is het uitgesloten dat ze buiten mogen leven. Voor hun eigen gezondheid, maar ook de gezondheid van andere dieren. Ze worden gefokt als schoothondjes, en de beste plaats voor zo’n schoothondje is binnen bij jou.

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Chihuahua wilde weten in één compleet e-book!”

Chihuahua Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Chihuahua!

  • Wil je een Chihuahua kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Chihuahua zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Chihuahua trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Chihuahua de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Chihuahua en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Chihuahua Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Chihuahua Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Chihuahua Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload