Home | Een Chihuahua puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Chihuahua puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Eindelijk heb je de beslissing gemaakt om een Chihuahua te kopen. Dat is naturlijk super leuk, maar nu kom je wel meteen bij de volgende uitdaging: namelijk hoe koop je nou eigenlijk een Chihuahua? Je kunt niet zomaar even naar de winkel lopen en er zijn een heleboel dingen die erbij komen kijken waar je misschien nog niet eens over na had gedacht.

Wil je een langharige Chihuahua of een kortharige? Waar kun je het beste een Chihuahua kopen? Waar moet je allemaal op letten wanneer je een hond gaat kopen? Dit is dus ultieme gids die jou kan helpen bij het kopen van een Chihuahua.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Chihuahua nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Chihuahua!

Een Chihuahua adopteren

De meeste mensen kiezen voor een puppy, maar het is natuurlijk ook gewoon een mogelijkheid om een Chihuahua te adopteren. Deze is dan meestal wat ouder en geen puppy meer. Met een Chihuahua adopteren doe je niet alleen jezelf een groot plezier, maar de hond natuurlijk ook. Je geeft hem dan namelijk een tweede kans op een fijn leven. Mensen denken wel eens dat het aan de hond ligt wanneer hij ter adoptie af wordt gestaan, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn.

In de meeste gevallen ligt het zelfs aan het baasje. Een hond adopteren kan natuurlijk via het asiel, maar er zijn ook verschillende websites waarop je Chihuahua’s kunt kopen. Twee voorbeelden van zo’n websites zijn www.verhuisdieren.nl of www.ikzoekeenbaas.nl. Hierop vind je een compleet overzicht van alle Chihuahua’s die op dit moment aan worden geboden ter adoptie.

Voor- en nadelen van adopteren

Het adopteren van een Chihuahua heeft natuurlijk zijn voor- en zijn nadelen. Een nadeel is bijvoorbeeld dat de hond al wat ouder is en dat je er daarom dus minder lang van kan genieten. Bovendien is het natuurlijk heel leuk om je Chihuahua als puppy mee te maken.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je juist op zoek bent naar een hond die al wat ouder is. Vooral wanneer je nog nooit eerder een hond hebt gehad, kan het juist wel handig zijn. Een volwassen hond is namelijk al zindelijk en afgericht, dus dat hoef jij niet meer te doen. Dit scheelt je een hoop tijd, moeite en geld want het is niet niks om je hond te trainen. Een ander voordeel van het adopteren van een Chihuahua is dat het een stuk goedkoper is dan het kopen van een puppy.

Let op: Het kopen of adopteren van een Chihuahua (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Chihuahua Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een Chihuahua puppy kopen

Wanneer je liever een puppy wil kopen, heb je een aantal opties. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een hondje te kopen via Marktplaats, Facebook of een fokker. Het beste is om een puppy te kopen bij een erkende fokker. Deze is dan namelijk aangesloten bij een rasvereniging en moet dus aan een aantal eisen voldoen.

Vaak moet hij ook geld betalen elk jaar om lid te mogen zijn van die vereniging. Een erkende fokker houdt echt van zijn dieren en fokt ze vooral voor zijn hobby en dus niet voor het geld. Hij pluist alle stambomen na om er zeker van te zijn dat het nestje helemaal gezond is. Bovendien laat hij zijn dieren regelmatig checken bij de dierenarts om te kijken of ze nog helemaal gezond zijn, zorgt hij voor een gezondheidsverklaring en heeft hij een paspoort voor zijn honden.

Duurder

Een puppy kopen bij een erkende fokker is niet iedereen zijn eerste optie omdat het simpelweg wat duurder is. Het kost namelijk veel geld om voor de dieren te zorgen en om ze te onderhouden. Zo moeten ze genoeg ruimte hebben om te leven en spelen, benches om in te slapen, genoeg eten om gezond te blijven en speeltjes om mee te spelen. Om de onkosten te kunnen betalen, is een puppy dus ook wat duurder dan wanneer je hem ergens anders koopt.

Betaal echter nooit meer dan €700,- voor een Chihuahua, want dan betaal je echt te veel. Er is bij een fokker wel vaak een wachtlijst omdat zij hun honden niet willen overbelasten en ze dus niet te vaak zwanger laten raken.

Een puppy kopen via Marktplaats

Je kunt er ook voor kiezen om een puppy via Marktplaats te kopen. Het aanbod is hier heel ruim, wat betekent dat je ook al snel een puppy in huis kunt hebben. Ook kost het vaak wat minder geld om via Marktplaats een puppy te kopen omdat de verkopers meestal niet aangesloten zitten bij een rasvereniging.

Een Chihuahua puppy kost dan minimaal €400,-. Je moet hier wel goed opletten, want er zijn ook handelaren en broodfokkers actief op Marktplaats. Het gaat hen alleen maar om het geld dat ze met de puppy’s kunnen verdienen en niet om hun welzijn. Het komt dus helaas nog wel eens voor dat zij er zieke puppy’s verkocht worden. Koop dus niet zomaar een hond via Marktplaats, maar doe altijd onderzoek naar de verkoper.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Chihuahua

Overweeg je een Chihuahua te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Chihuahua Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken

 Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Hoe weet je dan zeker dat je te maken hebt met een verkoper die de juiste intenties heeft? Ga ten eerste altijd een gesprek aan met de persoon van wie je de hond koopt. Een goede fokker zal namelijk open zijn over zijn manier van werken en kan jou alles vertellen over de Chihuahua die je wil en zijn stamboom.

Hij kan je alle papieren laten zien om te bewijzen dat zijn hondjes helemaal gezond zijn. De fokker zal jou waarschijnlijk ook vragen stellen, want hij wil ook zeker weten dat zijn dieren wel op de juiste plek terecht komen.

Hier moet je rekening mee houden wanneer je een hond koopt

Een hond kopen is leuk, maar er komen natuurlijk wel nog meer dingen bij kijken. Je moet er namelijk wel de tijd voor hebben om hem genoeg aandacht en liefde te geven. Nou heeft een Chihuahua gelukkig niet zoveel beweging nodig en kunnen ze prima alleen thuis zijn, maar dat betekent natuurlijk niet dat je je hond mag laten verslonzen.

Houd er daarnaast ook rekening mee dat het hebben van een rond prijzig kan zijn. Je moet elk jaar wel een keer naar de dierenarts, voer kopen voor je hond en ook spullen zoals speeltjes of een nieuwe slaapmand wanneer de oude is versleten.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Chihuahua?

Bekijk dan het Chihuahua Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

De prijs van een Chihuahua 

De prijs van een Chihuahua is een onderwerp dat zowel potentiële eigenaren als dierenliefhebbers fascineert. Deze kleine hondenras, oorspronkelijk afkomstig uit Mexico, heeft de harten van velen veroverd vanwege zijn schattige verschijning en levendige...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Chihuahua wilde weten in één compleet e-book!”

Chihuahua Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Chihuahua!

  • Wil je een Chihuahua kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Chihuahua zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Chihuahua trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Chihuahua de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Chihuahua en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Chihuahua Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Chihuahua Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Chihuahua Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload