Home | Een Chihuahua puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Chihuahua puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het kopen van een puppy is natuurlijk erg leuk, maar er zijn ook een hoop dingen waar je rekening mee moet houden. Een Chihuahua is dan wel een hele leuke, schattige en lieve hond, het is natuurlijk niet altijd een feestje. Er zitten ook minder leuke kanten aan het hebben van een puppy.

Zo is het bijvoorbeeld al belangrijk dat je bij de juiste persoon je puppy koopt zodat je zeker weet dat je een gezonde puppy koopt. Verder moet je ook nog je huis voorbereiden op de komst van de pup en zijn er nog een aantal andere dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een Chihuahua.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Chihuahua nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Chihuahua!

Een puppy kopen

Als je dan eindelijk hebt besloten dat je een puppy wil kopen, moet je als eerste natuurlijk bedenken waar je je Chihuahua gaat kopen. De kans dat er een Chihuahua puppy in het dichtstbijzijnde asiel zit, is redelijk klein. Je kunt dan ook het beste op zoek gaan naar een erkende fokker bij jou in de buurt.

De persoon die de puppy’s verkoopt is dan aangesloten bij een rasvereniging. Je weet dan zeker dat je te maken hebt met iemand die echt het beste voor heeft met de honden, waardoor je er ook van uit kunt gaan dat je een gezonde puppy koopt. Er is bij een fokker echter wel vaak een wachtlijst, omdat zij hun teefjes niet willen overbelasten door ze te vaak zwanger te laten raken.

Marktplaats

Een andere plek waar je een puppy kunt kopen, is Marktplaats. Er worden hier namelijk over het algemeen redelijk veel advertenties aangeboden, waardoor de kans ook groot is dat je al binnen een korte tijd een puppy kunt hebben. Bovendien is het kopen van een puppy via Marktplaats meestal wat goedkoper.

Echter heeft Marktplaats ook veel nadelen wat betreft het kopen van een puppy. Het is namelijk een platform waar veel broodfokkers actief zijn. Zij kijken bij het fokken van hun honden niet naar de stambomen of naar de gezondheid van de honden, maar willen gewoon geld verdienen. Dit leidt ertoe dat zij ook zieke puppy’s verkopen, zonder dat je dat in de gaten hebt. Je kunt dan zomaar een zieke puppy kopen die je na een korte tijd alweer in moet laten slapen.

Gelukkig is het tegenwoordig wel moeilijker om op deze manier anoniem te blijven, omdat je moet betalen voor advertenties waarbij je honden te koop aanbiedt. Op deze manier probeert Marktplaats een stokje te steken voor de illegale puppy handel.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Chihuahua puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Chihuahua Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zoveel kost een puppy ongeveer

De kosten van een Chihuahua puppy liggen tussen de €400,- en de €700,-. De prijs hangt een beetje af van de plek waar je de puppy koopt. Een erkende fokker vraagt meestal de hoofdprijs. Dit is maximaal €700,-. Betaal niet meer voor een Chihuahua puppy, want dan betaal je simpelweg te veel. Je weet bij een erkende fokker in ieder geval wel zeker dat je een gezonde puppy koopt.

Hier moet je op letten wanneer je een puppy koopt

Wanneer je een puppy koopt, ben je er natuurlijk nog niet. Je moet dan namelijk niet alleen voor de puppy betalen, maar ook nog voor andere dingen. Zo moet je hem laten inenten en registreren, wat zo’n €50,- kost. Als je je hond wil laten steriliseren of castreren, kost dit ook nog een paar honderd euro.

Een puppy weet natuurlijk niet meteen wat hij allemaal wel en niet moet doen, dus is een puppytraining vaak ook wel handig. Deze kunnen ook vrij duur zijn. Daarnaast moet je uiteraard ook nog spullen kopen voor je hond zoals bakjes om zijn water en voer in te doen, een bench, een speeltje, een mand en een riem.

Tijd

Het hebben van een hond kost ook heel veel tijd. Nou is de Chihuahua gelukkig een redelijk onafhankelijke hond, kunnen ze wat beter tegen alleen thuis zijn en hoeven ze niet dagelijks lange wandelingen te maken, maar je moet je hond natuurlijk ook niet verwaarlozen.

Een Chihuahua heeft net zo goed veel aandacht en liefde nodig van zijn baasje. Het is dan ook belangrijk dat je veel tijd doorbrengt samen met je hond. Weet je van tevoren al dat je vaak weg bent van huis of dat je vaak langere periodes weg bent van huis? Dan is een puppy op dit moment misschien niet de beste keuze voor jou.

Blijvende kosten

Veel mensen denken bij het kopen een hond niet aan de totale kosten. Je bent natuurlijk in het begin veel geld kwijt, maar ook daarna zijn er kosten die steeds terug blijven keren. Ga dus goed je financiën na en kijk of je dat extra geld kunt missen. Zo moet je natuurlijk altijd eten blijven kopen voor je hond en dit kan nog wel eens vrij prijzig zijn. Gelukkig is een Chihuahua maar een kleine hond en eet hij dus ook niet heel veel.

Daarnaast komen er ook nog ziekenhuiskosten bij kijken. Het is verstandig om elk jaar even naar de dierenarts te gaan voor een check-up en de kosten hiervan kunnen ook flink oplopen. Wanneer je spullen verslijten, zoals de riem, speeltjes of het kussen of de mand waarin je Chihuahua slaapt, moet je hier ook weer nieuwe voor kopen.

Leer alles over jouw Chihuahua puppy

Wil je álles weten over jouw Chihuahua puppy? Bekijk dan ook het Chihuahua Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken

Je huis voorbereiden

Je moet misschien jezelf een beetje voorbereiden op de komst van een nieuw familielid, maar je moet ook zeker je huis voorbereiden op de komst van een puppy. Zorg er ten eerste voor dat alle mogelijke problemen in het huis weggehaald worden zodat het je hond niet in gevaar kan brengen.

Dit zijn persoonlijke bezittingen die jou dierbaar zijn, maar ook spullen die schadelijk kunnen zijn voor je hond. Denk hierbij aan fotolijstjes, maar ook aan een lamp of schoonmaakmiddelen.

Berg deze spullen zo goed mogelijk op zodat je Chihuahua er niet bij kan. Een Chihuahua wil ook nog wel eens op een rondslingerende sok of schoen kauwen, dus deze moeten ook goed opgeruimd worden. Let er ook op dat niet alleen je huis, maar ook je tuin Chihuahua-proof is. Zorg ook hier weer ervoor dat hij niet bij gevaarlijke spullen kan komen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Chihuahua?

Bekijk dan het Chihuahua Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

De prijs van een Chihuahua 

De prijs van een Chihuahua is een onderwerp dat zowel potentiële eigenaren als dierenliefhebbers fascineert. Deze kleine hondenras, oorspronkelijk afkomstig uit Mexico, heeft de harten van velen veroverd vanwege zijn schattige verschijning en levendige...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Chihuahua wilde weten in één compleet e-book!”

Chihuahua Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Chihuahua!

  • Wil je een Chihuahua kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Chihuahua zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Chihuahua trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Chihuahua de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Chihuahua en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Chihuahua Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Chihuahua Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Chihuahua Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload